С нощно бягане в парк “Кайлъка” Община Плевен ще се включи в Световния ден на предизвикателството

0
91
Парк "Кайлъка"
Парк "Кайлъка"

С нощно бягане в парк “Кайлъка” Община Плевен ще се включи в Световния ден на предизвикателството. Инициативата е на Международната асоциация “Спорт за всички“ и се провежда в България за 31-ва година. Традиционно мотото на кампанията е “15 минути спорт“, за да ни напомни, че въпреки ограниченията и натоварения делник, не бива да пренебрегваме системната всекидневна двигателна активност.  

Събитието в Плевен ще е на 17 май 2024 г. Програмата ще започне от 20.00 часа в петък на спирка „Моста“ в парк „Кайлъка“. Преди старта на бягането е предвидена групова загрявка с професионален аниматор и спортни предизвикателства към всички участници. Стартът ще бъден даден в 20.40 часа.

Участниците ще бягат по алеите на парка по два маршрута – по-кратък за децата (при желание и за техните родители) и до района на Летния театър и обратно за всички останали. Преди старта всички регистрирани бегачи ще получат светещи гривни за ръцете – с послание за повече внимание и отговорност на обществото и най-вече на шофьорите към безопасността на спортуващите на открито през летния сезон (бегачи, колоездачи, скейтъри и т. н.)

Регистрацията е на място от 19.45 часа, или предварително в платформата на Спортен календар в интернет страницата на Община Плевен (https://www.pleven.bg/bg/sporten-kalendarbg-1 ). За първите 50 участници, регистрирали се онлайн, са осигурени тениски с логото на събитието.

Проявата е посветена на Деня на българския спорт – 17 май, и е част от Спортния календар на Община Плевен за 2024 г. Бягането е за всички желаещи, независимо от тяхната възраст, пол и социален статус, защото спортът е здраве за всички. Целта е да се насърчат и популяризират системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората. Пожеланието на организаторите е плевенчани и гостите на града да изживеят заедно една прекрасна и незабравима спортна  вечер, като приемат спорта за предизвикателство, в което е важно участието, а не победата.

Спортното събитие се организира от Община Плевен, Българската федерация “Спорт за всички” и с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта и в партньорство със спортния магазин „Декатлон“ – Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here