С награждаване на победителите и галаконцерт приключва Международният фестивал на китарата „Плевен“ 2019

0
485
Международен фестивал на китарата "Плевен" 2019

С награждаване на победителите от конкурсната програма и галаконцерт приключва 5-я Международен фестивал на китарата „Плевен“ 2019, който започна на 27 ноември. Финалното събитие е тази вечер, 1 декември, от 19 часа в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие“ в Плевен.

Престижният форум събра 213 активни участници, от които в конкурсната програма ще се включиха 174 китаристи от 22 държави: Австрия, Армения, България, Бразилия, Великобритания, Германия, Гърция, Италия, Кипър, Китай, Полша, Португалия, Румъния, Русия, Северна Македония, Сърбия, Украйна, Унгария, Франция, Холандия, Хърватска, Япония.

Фестивалът включваше пет концертни вечери, международен и национален конкурси в 4 жанрови категории, разделени на възрастови групи, майсторски класове, уъркшопи, изложение на музикални продукти, представяне на музикални инструменти и лютиери, както и съпътстващи събития.

Международният фестивал на китарата „Плевен“ 2019  се нарежда на едно от челните места в световната карта на китарните конкурси. Малко подобни форуми събират толкова много участници от такава класа на едно място. И петото негово издание донесе незабравими емоции както на участниците в конкурсната програма и в концертите, така и на публиката, на журито и на преподавателите в майсторските класове.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here