С концерти в междучасията НУИ “Панайот Пипков” – Плевен ще празнува по нестандартен начин Международния ден на музиката

0
1034
НУИ "Панайот Пипков"

С концерти в междучасията Националното училище по изкуствата “Панайот Пипков” – Плевен ще отбележи по нестандартен начин Международния ден на музиката – 1 октомври. Музикалният празник ще е на 4 октомври, сряда.

Сцената за изява на таланти ще е в двора на гимназията, а музика ще звучи през целия ден. Всяко междучасие – от сутринта до последния учебен звънец за деня, ще се представят различни ученици от почти всички изучавани специалности в училището. Своите звездни мигове ще имат и участниците в големите музикални състави – Духовия оркестър и Народния хор при училището.

“Идеята е да има музика цял ден – все пак отбелязваме Международния ден на музиката, а учениците ще имат възможност сами да създадат този празник”, коментира за “Духът на Плевен” преподавателят Венелин Андреев, който е един от инициаторите на нестандартната проява. В нейната организация се включват и други учители в училището: Силвия Хайдърска, Драгомир Ценов, Тихомир Димитров и Деница Златева.

Чрез звуковата система на НУИ “П. Пипков” след звънеца в края на всеки учебен час ще бъде отправяна покана към всички ученици и учители да излязат на двора и да се насладят на поредната музикална изненада.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here