С концерта „Коледен звън“ на Общински хор „Гена Димитрова“ започва празничната програма на Община Плевен за Коледа

0
522
Коледа - топки

С концерт „Коледен звън“ на Общински хор „Гена Димитрова“ под диригентството на Анелия Дечева ще започне празничната програма на Община Плевен, посветена на един от най-светлите празници през годината – Коледа. Концертът е на 13 декември, сряда, от 18.00 часа, в зала „Катя Попова“. На следващия ден, 14 декември, в същата зала от 18.30 часа започва концертът „Предколедно в бенда“ на Биг бенд „Плевен“ с диригент Пламен Марков, в който ще се включат и ученици от НУИ „П. Пипков“ – Плевен.

На 16 декември започва филмовият маратон „На кино“ с прожекция на анимационния филм „Малкият Никола – какво чакаме, за да бъдем щастливи“. Лентата е увлекателен разказ за създаването на една от най-прочутите френски комиксови колекции на всички времена. Реалният живот на авторите се пресича със забавните приключения на Никола, със семейството и приятелите му. Прожекцията е с начален час 11.00 в зала „Катя Попова”.

На 17 декември, отново от 11.00 часа, зрителите ще могат да гледат българския приключенски филм „Случаят Тесла“. Разказът е за авантюрите на вече 12-годишните Тони и Рая, които са станали приятели след предишните перипетии от „Случаят Кюри“. След много приключения, съревнования и първи любовни трепети, всички заедно разплитат мистерията на върколака, бродещ в гората.

Френският исторически филм „Цветовете на пожара“ ще бъде прожектиран на 18 декември от 18.00 часа. След смъртта на баща си Мадлен Перикур трябва да наследи финансовата му империя, но става жертва на заговор. Действието се развива на фона на реални политически събития от смразяващия период на възхода на Хитлер. Филмът има номинации за френската национална награда Сезар`2023 за най-добър дизайн и костюми.

Две са събитията на 19 декември, вторник. В рамките на филмовия маратон от 18.00 ч. в зала „Катя Попова” ще бъде прожектиран италианският филм „Супергерои“. Изтъкнатият режисьор Паоло Дженовезе разказва една красива и донякъде трагикомична любовна история. Анна е карикатурист – импулсивна по природа, с неконформистки дух, а Марко е преподавател по физика, който е убеден, че за всеки проблем си има формула. Обвързани без ясна причина, на моменти двамата приличат на супергерои…

Дружеството на плевенските художници представя Коледна изложба на 19 декември. Тя ще бъде открита в Артцентър „Плевен“, от 17.30 часа.

Програмата за Коледа ще приключи на 20 декември с концерта „Коледно сияние“ на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев”. Той ще е в читалище „Съгласие 1869“, от 18 ч.

Информация: Община Плевен

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here