Проф. д-р Сергей Илиев представя своята нова книга с литературни ескизи “Вълшебникът и Момичето” в Плевен

0
309
Вълшебникът и Момичето - Сергей Илиев

Проф. д-р Сергей Илиев представя своята нова книга с литературни ескизи “Вълшебникът и Момичето”. Срещата с публиката е днес, 12 декември, от 19 ч., в зала “Ростов” (ресторанта) в Плевен (ул. “Цар Борис III” 2) в Плевен.

Събитието се организира от Сдружение „Духът на Плевен“ в рамките на културния форум Плевенска артсцена „Измерения“ и с подкрепата на МЦ КИРМ „Св. Елисавета“ – Плевен, с управител доц. д-р Емилияна Конова. 

Проф. д-р Сергей Илиев е роден на 22 декември 1963 г. в Плевен, където завършва Медицинския университет (1989 г.). Придобива специалност хирургия през 1996 г. Притежава Европейска диплома по клинично хранене. Той е декан на Факултет “Медицина” при Медицинския университет в Плевен, ръководител е на Катедрата “Пропедевтика на хирургическите болести” и е началник на “Отделението по колопроктология и гнойно-септична хирургия в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ в Плевен.

Член е на Българското хирургическо дружество, на Българското дружество по парентерално и ентерално хранене и на Българския лекарски съюз. Председател е на етичната комисия към БЛС – клон Плевен. Членува още в Националния съсловен съюз на лекарите хирурзи, в Националния борд по хирургия, както и в престижни европейски организации.  

Автор и съавтор е на над 60 статии и монографии, издадени в България и чужбина, и има десетки участия в национални и международни конференции, конгреси и курсове. 

Обича да пътешества, да пише стихове, да мечтае. Има издадени две стихосбирки съвместно с поетесата Весела Димова: това са “Вярата в теб” и “Сеячът на надежда”. Двете творби обединяват диалози в стихове, водени десетки години между двама много добри приятели.

В представянето на книгата „Вълшебникът и Момичето“ на проф. д-р Сергей Илиев специално участие ще има поетесата Весела Димова, която е редактор и илюстратор на изданието. Част от поетичната вечер ще е и Николай Михайлов – музикант, преподавател по китара в Националното училище по изкуствата “Панайот Пипков” в Плевен и главният мотор на изключителния Международен фестивал на китарата “Плевен”.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here