С детския мюзикъл “Патиланци” Великотърновският театър ще гостува в Плевен

0
255
Патиланци
Снимка: "Янтра днес"

Мюзикълът за деца “Патиланци” от композитора Александър Йосифов и по мотиви на едноименната творба на Ран Босилек ще бъде представен в Плевен от Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново. Представлението ще е в Панорама мол Плевен (пред магазин „Зора“) на 4 февруари, събота, от 11,30 ч. Входът е свободен.

На сцената се срещат любимите на всички баба Цоцолана, нейният палав внук Патиланчо, неговите приятели Дана, Данчо, Ганчо и много други колоритни герои, с които са израснали поколения българчета. Детската фантазия ще препуска в забавления и патилански игри под съпровода на музиката и радостните песни на героите.

Представени са 6 истории, подбрани успешно от автора на либретото – Банчо Банов. Режисьор на постановката е Стефан Донев (преподавател по актьорско майсторство в НМУ “Проф. Панчо Владигеров”), диригент е Васил Вълчев, художник – Лидия Къркеланова, а хореограф – Катя Богданова. В спектакъла участват солисти и оркестър на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново. 

В костюмите и декорите екипът е намерил по-съвременно звучене, за да са по-близо до съвременните деца. Представлението е съобразено с образователната програма и е подходящ за деца от 6 до 18 години.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here