С “Ден на народите” Медицинският университет се включва в Празника на Плевен, вечерта завършва с концерт на “Остава”

0
513
Ден на на родите

С атрактивното събитие “Ден на народите” Медицинският университет се включва в програмата на Община Плевен за отбелязване Празника на Плевен – 15 май. В него ще участват студенти от висшето училище от 6 държави – България, Арабски страни, Япония, Индия, Италия и Германия. На шатри на площад „Възраждане“ студентите ще направят изложение на културата и обичаите на различните народи. Отборите и шатрите на държавите ще участват в надпревара за награди, като ще бъдат оценявани от жури по категории: най-добро представяне на отбор, най-добър щанд, най-добро цялостно представяне и избор на публиката. Събитието ще продължи с 11 индивидуални изпълнения на студенти от различни националности.

Празничното събитие е днес, 13 май, от 17 часа, на площад “Възраждане” и е обвързано с благородна кауза – набиране на средства в подкрепа на рехабилитацията на двегодишния Димитър и неговото семейство. Средствата ще се набират чрез участие в томбола, наградите за която са осигурени от спонсори. Художественият форум на студентите на МУ – Плевен, като част от празничния афиш на града ще зарадва със своята пъстрота и разнообразие гостите и гражданите на Плевен. Събитието се провежда по инициатива на чуждестранните студенти в МУ – Плевен, съвместно с българските им колеги и с подкрепата на ръководството на висшето училище. Целта е чуждестранните студенти да запознаят академичната общност и плевенската общественост с различните култури, бит и традиции на родните си държави, вярвайки, че познавайки националните си различия и особености, всички ние ще станем по-сплотени и единни, за да живеем, учим и работим заедно.

По-късно вечерта публиката ще има удоволствието да присъства на концерт на “Остава”, който започна в 21 часа на площад “Възраждане”. Алтернативната рок банда е позната добре с песни като „Шоколад“, „Лондон, Париж, Берлин“ и „Внимание“, с които музикантите ще зарадват плевенчани. Провокативните и оригинални текстове на песните на групата, която вече 30 години е на музикалната сцена у нас, са на вокалиста Свилен Ноев и китариста, композитор и вокалист Георги Георгиев. Стилът на “Остава” се определя като смесица от ню уейв, брит поп, инди рок, пънк, поп, като в момента не се съобразяват със стил, а по-скоро със звука на световната музика. По повод кръглата си годишнина бандата пуска новия си албум „Кислород“ с 12 парчета на 20 май 2022 г. Събитието ще бъде отбелязано с концерт в Sofia Live Club, а през лятото и есента музикантите ще са на турне из цяла България. Големия юбилеен концерт на „Остава“ ще е в Зала 1 на НДК на 7 октомври 2022 г.

Младият талант на Медицинския университет в Плевен – д-р Мартин Николов, ще „подгрява“ концерта на група „Остава“ в Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here