Родният град на Васил Левски посреща тържествено участниците в Националния туристически поход „По стъпките на Апостола“

0
769

В родния град на Васил Левски ще посрещнат участниците в Националния туристически поход „По стъпките на Апостола“ Плевен – Карлово 2020 днес, 18 юли. Събитието е част от официалните тържества по повод 183-тата годишнина от рождението на най-великия българин за всички времена.

В похода се включиха участници от Плевен, Карлово, София, Никопол, Велико Търново, Видин и Шумен, които преминаха Балкана по няколко различни маршрута. Броят на участниците тази година беше по-малък. На 12 юли първи тръгна по старопланинските пътеки IV лъч с ръководител Светослав Димитров. На 13 юли пое по маршрута си в Средна гора VI лъч с ръководител Асен Вълов. На 15 юли останалите 5 лъча се включиха с преходи в Стара планина и Средна гора, като посетиха общо 15 хижи. Ръководители са Свилен Стойчев, Димитър Петров, Емил Недков, Галина Цветкова и Бисерка Цветанова.

И тази година в два от лъчовете има туристи от три поколения. Най-малките участници са четиригодишните София, Йордан и Борис, а най-възрастните са Васил Копчев, създател и дългогодишен ръководител на Похода, и Васил Чердаклиевродственик на Левски.

Походът се осъществява с подкрепата на Община Плевен. По традиция стартът ще беше даден с поднасяне на цветя пред паметника на Васил Левски в центъра на Плевен. 

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here