Рисунката на Диана Бозова от Артшкола „Колорит“ беше избрана за емблема на международен конкурс в Румъния

0
367
артшкола Колорит
Диана Бозова и рисунката й „Панагюрското златно съкровище“

Рисунката „Панагюрското златно съкровище“ на 11-годишната Диана Бозова беше избрана за емблема на 12-тия Международен конкурс за детска рисунка „GOLESTI 2022”. Темата на форума беше “Съкровищата на моята страна“, а негов организатор е “Muzeul Golesti“ – Румъния.

Творбата на талантливото дете е отпечатана на сертификатите на победителите и краси сайта на Музея. Художничката получава и Почетна награда за постижения. Диана е от Златоград и вече трета година се обучава онлайн в Артшкола „Колорит“ с артпедагог Майя Ананиева.

Журито на международния конкурс присъди Трета награда и бронзов медал на 7-годишната Мартина Петрова за живописната й творба „Глинени съдове от Плевенския музей“. Носител на награда „Финалист“ е Радостин Кралев – 15 г., за рисунката си „Обеци и пръстени – красиво наследство“. Почетна награда е присъдена на Габриела Радуловска – 4 г., за творбата й “Древни сребърни монети“.

В конкурса участват хиляди творби на деца и младежи от различни държави по света. В своите произведения авторите са пресъздали по впечатляващ начин съкровищата на своята страна. Всяка година темата, по която рисуват всички участници, е различна, но винаги е насочена към търсене и пресъздаване на картини, история, култура и национална идентичност.

Международната изложба е експонирана в галерията на Музея и се радва на голям интерес.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here