Регионалният исторически музей в Плевен ще е домакин на Академия “Муза”

0
172
Регионален исторически музей - Плевен

Регионалният исторически музей в Плевен ще е домакин на Академия “Муза”, която ще се проведе от 24 до 29 март 2024 г. Лекторите ще са утвърдени международни и български експерти, а организатор на събитието е Фондация „Америка за България“.

Академия „Муза“ е серия от обучителни семинари за експерти, които работят или се интересуват от развитие на музеите и галериите в България. Академията дава възможност експертите от музеите и галериите да се срещнат, да обменят опит, знания и ресурси и най-вече да създадат общност, в която заедно с други творци – художници, разказвачи, дизайнери, архитекти и технолози, да дадат съвременно лице на българското културно-историческо наследство.

Програмата е насочена към директори и експерти от музеите и галериите; специалисти със свободни професии, които работят с музеи и галерии по създаване на изложби, разказване на истории, привличане на посетители и създаване на общности; студенти в специалности, свързани с работата на музеите и галериите.

Академията се провежда два пъти в годината и на всяко издание домакин е различен музей или галерия. Броят на участниците е ограничен до 35 души, за да може всеки да получи достатъчно внимание от преподавателите по време на екипната работа и практическите обучения. Участието е безплатно, като Фондация „Америка за България“ покрива настаняването и изхранването. Всеки участник покрива пътните си разноски.

Крайният срок за кандидатстване в предстоящото издание е 17 часа на 20 февруари 2024 г.

Подробности може да видите тук:

https://us4bg.org/bg/muse-academy/?fbclid=IwAR19IM5m6DKyCwo2Jqdi7NaqBTXEs-_IetsxmpLu_0_i-ipQfy54GBqmbhY

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here