Читалище

Ръководството на читалище „Съгласие 1869“ кани на среща недоволните от разпределението на читалищната субсидия за Община Плевен. Срещата е обявена за днес, 11 януари, от 18 часа в зала „Библиотеката“ и ще се излъчва на официалната страница на организаторите във Фейсбук. Включване ще има, дори поканените да не се отзоват, уточняват домакините на събитието.

В дискусията днес се очаква да се включат представители на читалищата „Ракитин 1969“, „Пробуда“, „Парашкев Цветков“ и „Цветан Спасов“, чиито председатели подадоха жалба срещу решението на Комисията за разпределението на годишната държавна субсидия за читалищата на територията на Община Плевен. В резултат на това средствата за издръжка на всички читалища бяха спрени.

Със свое решение от 15 декември 2020 г. Административният съд в Плевен отхвърли жалбата на четирите читалища като неоснователна и постанови те да платят разноските по делото. Загубилите обаче не са доволни от това решение и го обжалват на по-горна инстанция, което е причина всички чатилища в общината да са без субсидии.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here