Ръководителката на Артшкола “Колорит” открива две международни изложби и връчва близо 200 отличия от престижни конкурси на свои талантливи ученици  

0
340
Колорит

Майя Ананиева, ръководител на плевенската Артшкола “Колорит”, ще открие две международни изложби и ще връчи близо 200 отличия от престижни национални и международни конкурси на свои талантливи ученици. Събитието е на 7 ноември, от 18 ч., в Художествена галерия “Илия Бешков”.   

Едната експозиция ще представи наградени детски творби през годините от Международния конкурс за детска рисунка „Тъпат бие, хоро се вие“ – Монтана, който се провежда в рамките на Международния фестивал на духовите оркестри “Дико Илиев” – Монтана. Децата от Артшкола “Колорит“ всяка година са сред наградените и техните творби са включени в представителната изложба на победителите, която първо ще бъде представена в Плевен, а след това и в други градове на България и в чужбина.  

Посетителите ще имат възможност да се насладят и на Международната изложба “Здраве 2023” – Иран, в която са представени постери на 40-те наградени рисунки в четирите възрастови групи на международния конкурс. Артшкола “Колорит“ има 6 награди: един носител на Големия златен трофей и шестима златни медалисти. Броят на отличените млади таланти впечатлява организаторите на форума и те предоставят правата на Майя Ананиева – художник и ръководител на Артшкола “Колорит“, да бъде куратор на международната изложба за България. Две от отличените деца ще присъстват лично със семействата си на официалната церемония по награждаването, която тази година ще се проведе на 8 ноември в Ереван – Армения.

Освен откриването на двете интересни експозици, в залите на ХГ “Илия Бешков” ще се състои и тържествена церемония за връчване на близо 200 награди от международни и национални конкурси на млади таланти от Артшкола “Колорит”. Отличията пристигат от Япония, Португалия, Италия, Франция, Бангладеш, Словения, Македония, Израел и България.

По време на церемонията ще бъдат представени и участниците от Артшкола “Колорит“ в 24-та Международна среща на младежкото изкуство “Евора 2023“ в Португалия – те представиха достойно България на престижния артфорум.

“Така по един вълнуващ и вдъхновяващ начин ще стартира новият творчески сезон 2023/2024 за малките художници от Артшкола „Колорит“ – с много емоции, престижни награди под звуците на прекрасното португалско фадо в невероятната атмосфера от картини на ХГ „Илия Бешков“. През този сезон школата има много покани за участия в международни конкурси на няколко континента, за които вече подготвя впечатляващи колекции от живописни творби”, информира Майя Ананиева.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here