Провеждането на културни и развлекателни мероприятия се допуска при 50% от капацитета на залите

0
353
Общински хор "Гена Димитрова"

Считано от днес, 19 април, провеждането на културни и развлекателни мероприятия – фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство – се допуска при използване на 50% от капацитета на помещенията. Това нарежда министърът на здравеопазването с издадена заповед на 16 април.

С нея се допуска провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тиймбилдинги, изложения и др. при използване на 50% от капацитета на помещенията. Остава в сила спазването на физическа дистанция от 1,5 м и носенето на защитни маски за лице от участниците.

Също посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца, се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета на помещението и носене на защитни маски за лице от персонала.

До 27 април преустановени остават груповите туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина и груповите посещения на туристически обекти в страната.  Пълният текст на Заповед № РД-01-240/16.04.2021 г. може да бъде видян на страницата на Министурството на здравеопазването

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here