Проф. д-р Георги Байчев подреди фотоизложбата “Пътешественик е сърцето ми” в СУ “Иван Вазов” в Плевен

0
685
проф. Байчев
Димитър Митев (вляво), Денислава Ангелова, проф.. д-р Георги Байчев и ученици

Известният български хирург и онколог проф. д-р Георги Байчев подреди фотоизложбата “Пътешественик е сърцето ми” в СУ “Иван Вазов” в Плевен. Любителят фотограф, който вълнува с великолепните си фотоси стотици почитатели на фотографията, представи 20 прекрасни изображения от цял свят, като всяко от тях е свързано с интересна история. Това е първата по рода си фотоизложба на медик, която е представена в българско училище.

Над 1 600 ученици от плевенското училище ще имат възможност да се наслаждават на интересните фотоси, тъй като експозицията ще е постоянна. Фотографиите не само изобразяват красотата на природата, но и напомнят, че трябва да опазваме дивата природа, да се грижим зя биологичното разнообразие и великолепието на света около нас, за да оцелеем заедно.  

Проф. д-р Георги Байчев сподели, че изложбата е факт, благодарение на едно от хобитата му: да пътува по света и да запечатва красиви моменти в своите фотографии. И допълни, че пътешествията са му дали възможност да контактува с други култури. Известният медик пожела на учениците от плевенското училище да са здрави и да бъдат добри българи.

Проф. Байчев изненада директора на СУ „Иван Вазов“ Димитър Митев с прекрасен подарък за библиотеката на училището – дигитализирани първи издания на всички 41 книги на патриарха на българската литература Иван Вазов.

„Обичам много Вазов. Той беше и причината да започна да колекционирам първи издания на български класици. Много мило ми стана от поканата, която получих“, сподели с вълнение проф. Георги Байчев на откриването на изложбата, на която присъстваха директорът на училището Димитър Митев, Денислава Ангелова, председател на Сдружение “Младежки гвардейски отряди”, и десетки ученици.

Фотоизложбата „Пътешественик е сърцето ми“ се случва със съдействието на Сдружение „Младежки гвардейски отряди“ – както е известно, СУ „Иван Вазов“ в Плевен е домът на първия в страната ученически гвардейски оркестър, припомнят от сдружението.

Проф. Байчев
Димитър Митев (вляво) и проф.. д-р Георги Байчев

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here