Проф. Борислава Танева ще проведе майсторски клас в НУИ „Панайот Пипков“

0
581
Борислава Танева

Проф. Борислава Танева ще проведе майсторски клас в Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен. Събитието ще е на 23 и 24 октомври в концертната зала „Божко Шойков“ на училището.

Проф. Борислава Танева е зам.-ректор на Националната музикална академия „Панчо Владигеров“ в София и преподавател по пиано. Освен това е камерен музикант, композитор, организатор на музикални събития. Има активна роля в съвременния културен живот не само в България. Лауреат е на национални и международни конкурси по пиано, камерна музика и композиция в България, Италия, Япония, Гърция, Люксембург. Сътрудничи с консерватории в Атина, Женева, Солун, Мадрид, Люксембург, Сингапур, Париж и др., където е водила майсторски класове и е изнасяла музикални семинари на различни теми. Канена е да журира в национални и международни конкурси – Париж, Виена, Люксембург, Андрос (Гърция), Ниш, Провадия и др.

Нейни ученици многократно са отличавани с награди на международни и национални музикални форуми и конкурси. Основател и член на швейцарско-българската асоциация за култура SBAC. Носител е на наградата „Златно перо“ за 2014 за изключителен принос към българската култура и изкуство. През 2015 е наградена с „Кристална лира“ на радио Класик ФМ за цялостен принос към българската култура, както и с наградата „Музикант на годината“ за активна творческа дейност.

Сътрудничеството на Националната музикална академия „Панчо Владигеров“ с НУИ „Панайот Пипков“ продължава вече 60 години – от създаването на плевенското училище.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here