Проектът „Оставаме“ на талантливата режисьорка Веселка Кунчева и изявени артисти – зов за свобода и творческа изява (видео)

0
1298
Милица Гладнишка

Проектът „Оставаме“ на талантливата българска режисьорка Веселка Кунчева, която е от Плевен, и изявени артисти се превърна в зов за свобода и творческа изява. Поводът за създаването на видеото е невъзможността на творците да се изразяват във време на ограничения и неясно бъдеще. „Сцената е нашата трибуна“, коментира за „Духът на Плевен“ Веселка Кунчева.

Посланията на видеото са отправени чрез култовата песен „Оставаме“ на Маргарита Хранова, която е част от любимия на поколения филм “Оркестър без име”. Проектът събра пъстра комбинация от много творци от страната, между които Николай Воденичаров – Никеца, Юлия Йорданова, Милица Гладнишка, Дони и Нети, Мариета Петрова – Мърфи, Поли Христова, Койна Русева, Кристина Янева, Георги Спасов, Мариета Голомехова, Искра Донова, Мая Бежанска, Ива Тодорова, Момчил Караиванов, Стоян Радев, Цвети Пеняшка, Живко Йорданов, Симеон Владов, Елица Стоянова, Диан Райчев, Александра Савова, Ива Ананиева, Аделина Иванова, Тодор Боянов, Кристиана Ценкова, Александър Богдан Томсън, Amedeo Giunta, Кристиана Ценкова, Alex Suren Anmahyan, Константин Добройков.

Веселка Кунчева
Веселка Кунчева

Поппевицата Люси Дяковска също е поканена да участва, но е възпрепятствана да се включи в проекта, реализиран с подкрепата на Столична община по инициативата „Солидарност в културата“. „Поради ред причини не успях да се включа в това послание, но както винаги Веселка Кунчева и всички прекрасни артисти са представили актуалното състояние на душите ни изключително въздействащо!“, коментира по повод проекта плевенчанката.  

„Празните седалки и всички фантастични творци, които имат толкова много да кажат… Кога…. на кого… Никой не знае. Ех, лято, добре, че ни даваш тези няколко месеца да се срещнем с публиката… А после….?“, задават актуални въпроси творците и призовават: „Ние, артистите, оставаме! А вие? Нека не оставаме поотделно! Нека бъдем заедно!“.

С появата си видеото набра бързо популярност в социалните мрежи и постигна и друг ефект, който не е търсен съзнателно – превърна се в метафора на младостта, креативността и нравствеността, които обществената енергия постави на преден план и като алтернатива на досегашното статукво в обществено-политическия живот на България. „Оставаме“ заявиха ясно всички, желаещи тотална промяна в Родината си, която обичат, не желаят да напуснат и искат да я видят възродена от способните, принципни и с висок морал българи.

Насладете се на видеото на режисьорката Веселка Кунчева и многобройните артисти, които реализираха идеята: https://www.facebook.com/VESELKAMARIETA/videos/203943590999800/?eid=ARBrlyrYlFN1HNZYUNqbmI6zO-GuaYYLhUe746Nzm2F9Uc3uTFXIKi1m9kzGn3BOyZSJtEKPjiKS3gHI

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here