Премахват близо 30 стари и болни дървета в парк „Кайлъка” – на тяхно място се засаждат нови

0
219
Дървета в Кайлъка

Кметът Георг Спартански и неговият заместник Стефан Милев се запознаха днес с хода на дейностите по премахване на стари, болни и опасни дървета в централната част на парк „Кайлъка”, възложени от Община Плевен на „Паркстрой” ЕООД, информират от пресцентъра на местната администрация. Заедно с управителя на дружеството Дамянка Владимирова те обходиха работните участъци – двата паркинга, алеите по брега на езерото, района в началото на защитената местност.

За отстраняване са маркирани близо 30 дървета, предимно иглолистни и тополи. Те са изсъхнали и потенциално застрашават безопасността на преминаващите посетители на парка. На тяхно място след консултация с ландшафтни специалисти ще бъдат засадени по-устойчивите и колоритни видове хималайска бреза и червенолистен явор.

Премахнатите по-рано стари дървета в районите на Китайската стена и Градската градина ще бъдат заменени с японски вишни, конски кестен и магнолии. Подновяването на дървесната растителност в зелени пространства и по уличната мрежа в Плевен ще продължи и през следващите подходящи сезони.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here