Представителен танцов състав при НУИ „П. Пипков“ спечели най-високото отличие от Конкурса „Орфеево изворче“

0
1162

Представителен танцов състав (9-12 клас) с ръководител Танушка Арабаджиева при НУИ „П. Пипков“ – Плевен, спечели най-високото отличие на 24-я Национален детски музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче“. Събитието се проведе в гр. Стара Загора на 20-21 април 2024 г.

Плевенските таланти бяха отличени със Специалната награда на журито, което включваше експертите Христо Иванов, Васил Герлимов и д-р Анелия Карчева.

Представителният танцов състав впечатли оценяващите с изпълнения на „Добруджански танци“ по музика на Коста Колев и Анастас Наумов и хореография проф. Петър Ангелов, „Край Дунава“ по музика на Ангел Шопов и хореография на Танушка Арабаджиева, „Кукли музика“ по музика на Живка Клинкова и хореография на Маргарита Дикова и „Задявки“ по музика на Веселин Личев и
хореография на Танушка Арабаджиева.

Учениците от специалността „Български танци“ при НУИ „П. Пипков“ вече се готвят за следващите си изяви. На 28 април им предстои участие в концерта „Цветница“, който ще се състои пред сградата на Областна администрация – Плевен, ще танцуват в с. Българско Сливово, а на 1 май по повод Международния ден на балета и танца ще имат пролетен концерт „Вдъхновение и ритъм“ в Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here