Асен Блатечки и Николай Урумов се изявяват на плевенска сцена в криминалната комедия “Джанго и Марк”

0
159
театър

Актьорите Асен Блатечки и Николай Урумов ще се изявят на плевенска сцена в криминалната комедия “Джанго и Марк”. Представлението е на 25 април, от 19 ч., в зала “Катя Попова”. Автор и режисьор на заглавието е Орлин Дяков.

“Един бар. Един престъпник. Един полицай. Една закъсняла, но наложителна среща. Единайсет години преследване без резултат. Едно признание, една любов и много въпроси”, гласи анонсът на спектакъла.

“Нищо не остава безнаказано, рано или късно – идва възмездието”, коментира актьорът Николай Урумов пред Нова нюз. 

Историята разказва за един полицай, който години наред преследва упорито един престъпник. Трупа папка след папка в дебело досие, но не го арестува. Накрая неговите ръководители започват да го подозират, че всъщност покровителства бандита.

Битката между светлината и мрака от хилядолетия занимава човешкия ум. Войната между доброто и злото са в основата на всички религии. Мъдреците на човечеството създават десетки теории, за да обяснят човешката слабост и склонността да преминаваш невидимата граница на позволеното и забраненото. Така най-големият враг за всеки човек е собственият му разум. Според Карл Густав Юнг хората несъзнавано правят всичко възможно, за да не признават собствените си грешки. Това е психологическата сянка. Но какво още се крие в сенките? Един голям въпрос, на който отговаря Николай Урумов, въплъщавайки се в ролята на полицая Марк.

Това е поредната пиеса, в която Николай Урумов си партнира с Асен Блатечки, като синхронът между тях е завиден.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here