С Празници на изкуствата “Парцалев” 2023 ще почетат за 19-та поредна година великия български актьор в град Левски

0
326
Парцалев

Празници на изкуствата “Парцалев” 2023 ще се състоят за 19-та поредна година в родния град Левски на великия български актьор. Културното събитие, което привлича посетители и от други населени места, се организира от читалище “Георги Парцалев –1901” и Община Левски.

Официалното откриване на форума ще е на 14 юни, от 19 ч., когато ще бъде представен документалният филм “Парцалев” на БНТ с режисьор доц. д-р Валентина Фиданова – Коларова и сценарист проф. д-р Марин Дамянов. В лентата участват Наталия Парцалева, Стоянка Мутафова, Татяна Лолова, Павел Павлов, Здравко Митков, Павел Поппандов, Звезделин Минков, Светослав Пеев, Латинка Петрова, Златина Дончева-Джамбазова, Калин Сърменов, Милена Митова, Лена Романова, Димитър Методиев и дрСъбитието ще е в читалище “Георги Парцалев – 1901”. 

На 15 юни Хилда Казасян и Плевенската филхармония ще гостуват с програмата  “Да послушаме кино” в Летния театър при НЧ “Георги Парцалев – 1901” – гр. Левски, в 21.00 ч., с вход 12 лв. В програмата са включени едни от най-популярните теми от български филми и е удостоена с приза „Кристална лира“ за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство.

На 16 юни – рождения ден на Георги Парцалев, в 10.00 ч. ще бъдат поднесени цветя на паметната плоча на актьора.

Същият ден театралният състав с режисьор Огнян Панайотов при НЧ “Георги Парцалев 1901” ще представи постановката „Дамски шивач” от френския драматург Жорж Фейдо – от 19.00 ч. Входът е свободен.

На 17 юни, от 19.00 ч., ще се състои благотворителният концерт “Спомен с песен и усмивка за Георги Парцалев”. В него ще участват Георги Гарнизов, Мария Гарнизова – Нинова, д-р Димитър Нинов и Любена Нинова. Фамилиите са потомци на автора на химна на град Левски – Христо Гарнизов. Мястото на музикалната среща е читалище “Георги Парцалев – 1901”. Средствата от концерта, който е с вход 5.00 лв., ще бъдат дарени за изграждането на скулптурната  композиция “Земляците”.

На 18 юни Театър „Искри и сезони“ ще представи “Лудории в съботната вечер” от Марсел Митоа. Адаптацията и режисурата са на Искра Радева, която участва в представлението заедно с Веселин Ранков, Антон Радичев и Милена Атанасова. 

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here