Постановките „Животът, макар и кратък“ и „Умопомрачение“ гостуват в Плевен тази вечер

0
269
Асен Блатечки и Койна Русева

Постановките „Животът, макар и кратък“ и „Умопомрачение“ гостуват в Плевен тази вечер, 6 октомври. Първото заглавие е от Станислав Стратиев и ще се играе от 19 часа в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“. Спектакълът е на театралния състав при НЧ „Наука – 1870 г.” – Троян. Режисьор е младият и талантлив Теодор Лука, участват актьорите Ивайло Стефанов, Емил Янков, Владислав Попов – „Марс”, Катя Ютерова, Полина Иванова-Дичевска, Венцислав Вълков, Нина Димитрова, Теодора Вачкова, Стела Мавродиева, Маруся Индерлийска.

Станислав Стратиев ни поднася историята на архитект Стилянов, който е твърдо решен да се изправи срещу бюрокрацията и да се опълчи срещу безумието в собствения си живот. В опита си да спре корупцията в строителната комисия той среща различни абсурдни персонажи от родната действителност, които осуетяват намерението му.

Комедията „Умопомрачение“ от Сам Бобрик ще бъде представена тази вечер от 19 часа в читалище „Съгласие 1869“. Режисьор на постановката е Борислав Чакринов, а в главните роли са обичаните актьори Асен Блатечки и Койна Русева.

Това е пиеса за мъжете, които се опитват да разберат жените и никога не успяват. В началото на пиесата Майлс Гладстон (Асен Блатечки) сякаш има всичко – жена-трофей, успешен бизнес, щастливо омъжена дъщеря. След двадесет годишен брак той е напуснал жена си Кейт (Койна Русева), за да се ожени за младо момиче на половината от неговата възраст. И изведнъж животът му се преобръща. След шест месеца новата му жена го напуска, бизнес партньорът му Джери (Стефан Иванов) го прецаква, бракът на дъщеря му Сюзан (Никол Карабинова) е на път да се разпадне, а най-лошото от всичко е, че бившата му жена, която винаги е била до него и при която той мисли да се върне, е променила живота си на 180 градуса и излиза с младеж, който е на половината от нейната възраст.

Тя не само изглежда по-добре от всякога, но и иска да купи модерния му апартамент, за да заживее в него с младия си приятел Дърк (Никола Парашкевов). Майлс преживява истински шок, когато разбира, че тя вече не се интересува от него. Дали финалът за него ще е щастлив? Не и в тази пиеса, особено ако си мъж.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here