Научна конференция изследва кризите като катарзис – домакин е Регионалният исторически музей

0
366
научана конференция

Регионалният исторически музей (РИМ) в Плевен и Историческият факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ организират научна конференция „Кризите като катарзис – политически, социални, стопански и културни измерения на екстремните ситуации в историята.“ Научен ръководител на събитието е чл. кор. проф. д.и.н. Иван Илчев.

Откриването ще е състои на 15 октомври от 14:00 часа в хотел „Балкан“ – в заседателната зала на 2-я етаж. Конференцията ще продължи на 16 октомври в сградата на РИМ – Плевен от 09:00 часа и ще бъде отворена за гражданите и гостите на града, които проявяват интерес към темата. Материалите от форума ще бъдат публикувани в самостоятелен сборник.

Целта на конференцията е да се даде трибуна на млади и утвърдени учени за споделяне на наблюдения, разсъждения и изследвания по темата. Кризисните ситуации са неизменна част от историческото развитие. За някои те са основата на човешкото усъвършенстване и еволюция. В големия наратив на Арнолд Тойнби отговорите на кризите (под формата на предизвикателства) водят до промени и прогрес.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here