Постановката “Великденско вино” с Владимир Пенев ще гостува в Плевен

0
304
Великденско вино - Владо Пенев - театър

Спектакълът “Великденско вино” с Владимир Пенев ще гостува в ДКТ “Иван Радоев” – Плевен на 7 ноември, от 19 ч. Многократно отличаваната постановка е на Народен театър “Иван Вазов” – София, а режисьор е Явор Гърдев.

Пиесата на Константин Илиевски отдавна се е превърнала в обичана, съкровена класика и е обиколила с невероятен успех сцените на българските театри. През 1993 г. режисьорът Иван Добчев я поставя в Народния театър с незабравимия Велко Кънев в ролята на поп Кръстьо Никифоров и Цветан Алексиев в ролята на Гечо Немия.

По повод 150-тата годишнина от обесването на Васил Левски с величествената задача да възкреси във въображението ни образа на Апостола се заема режисьорът Явор Гърдев. В ролята на поп Кръстьо е Владимир Пенев, а Павлин Петрунов играе Гечо Немия.

За превъплъщението си Владимир Пенев е отличен с наградите “Икар” 2023 и “Аскеер” 2023 за водеща мъжка роля, както и с награда от Националния фестивал на малките театрални форми във Враца и с награда за ярки постижения в областта на културата за 2023 г. на дирекция „Култура“ на Столична община – в област „Театър“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here