Полина Дреновска реди изложба акварели “Пораснали мечтания” в Къщата на художниците в Плевен

0
243
Къща на художниците

Полина Дреновска ще подреди изложба “Пораснали мечтания” със свои акварели в Къщата на художниците в Плевен. Откриването на експозицията с над 60 творби ще е на 5 април, от 18 ч.

Авторката е родена в град Кнежа, където избира да живее и твори и до днес. Няма художествено образование, но рисува от дете. Споделя, че картините й се раждат в нейните мисли, в мечтите и сънищата ѝ. Хукват необуздани и тя спира, за да ги улови, да ги почувства, да им даде своя посока и тогава да ги запечата върху бялата хартия.

Акварелът е най-новата й страст, защото е като нея – разлива багри по пътя си и не може да бъде затворен в каквито и да било граници. Полина Дреновска се стреми да отрази красотата наоколо, да пресъздаде светлината и багрите на природата, а творбите си иска да сподели с публиката, за да я провокира да поспре за миг и да види вълшебството във всички прояви на природата.

Убедена е, че магията на изкуството е именно в това: да вълнува, да ражда чувства, да предизвиква емоции, пориви, мечтания и стремеж да оставиш макар и малка следа по пътя си.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here