Изложението „Българско е – традиции и обичаи“ отново ще се състои за Празника на Плевен  

0
115
Плевен

В Плевен отново ще бъде организирано изложение под надслов „Българско е – традиции и обичаи” в дните от 12 до 15 май 2024 г. Общинският съвет одобри изменение в схемата за поставяне на шатри в района на площад “Възраждане“, промяната е одобрена и от Експертния съвет по устройство на територията при Община Плевен. Това информира на пресконференция в пресклуба на БТА в Плевен председателят на местния парламент доц. д-р Иван Малкодански.

„В Община Плевен е постъпило заявление от Цветомир Йотов – председател на Регионалната занаятчийска камара, и Диана Цинцарска – председател на СНЦ “Българско е”. Тяхното искане е за увеличаване броя на предвидените места за участниците. Общинският съвет прие предложеното изменение в схемата, което касае промяна на вида, размерите и броя на преместваемите обекти, което е технически допустимо. По предходната схема определените места за изложителите са били общо 40 – 10 шатри и 30 щанда. С новото решение дадохме съгласие за поставяне на общо 50 шатри. Те ще бъдат разположени в отсечката от Военния клуб до НЧ „Съгласие 1869“ в дните от 12 до 15 май“, информира доц. д-р Малкодански.

Изложение “Българско е – традиции и обичаи” се организира със съдействието на Община Плевен по повод Празника на града – 15 май. До участие с предимство ще се допускат членовете на Регионалната занаятчийска камара и фирмите от региона. Предимство ще има и за редовните участници в събитието. Ще бъдат представени само български продукти, ръчно изработени от майстори занаятчии.

Информация: Общински съвет – Плевен

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here