Поетичният пърформънс „Един бял лист“ ще популяризира най-емблематичните любовни и социални стихове на поета и драматург Иван Радоев

0
395
Иван Радоев - Един бял лист

Поетичен пърформънс „Един бял лист“ по стихове на Иван Радоев ще се състои в двора на софийската Casa Libri на ул. „Цар Асен“ 64. Събитието ще е на 29 август, от 19 часа, а входът е свободен.

„През тази година се навършиха 95 г. от рождението на бележития ни поет и драматург Иван Радоев. Екип от артисти се обединихме около идея за празнуването му. Водени от мисълта, че мястото на поезията е сред хората, създателите на пърформанса решихме да го покажем на открито. Да представим поезията му такава, каквато е. Без маски, без грим, оголена и мощна“, поясняват организаторите на поетичното събитие.  

„Един бял лист“ изследва отношението на Артиста към самия себе си, към любовта и трансформациите й, към обществото, в което живее, приканва публиката към диалог по тези теми. Поетичният пърформанс представлява подбор от най-емблематичните любовни и социални стихотворения на Иван Радоев, който е родом от град Пордим, област Плевен. Идеята и композицията на събитието са на Йордан Славейков и Калоян Радоев – внук на Иван Радоев.

Пърфомансът ще е еднократен. В събието участват Иван Радоев – син, Антъни Пенев – актьор в плевенския ДКТ „Иван Радоев“, Димитър Николов, Иван Станчев, Йордан Върбанов, Пламен Петков. Режисьор е Йордан Славейков.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here