Поетичните титани Маргарита Петкова и Добромир Банев представят нецензурираната версия на своите “Абсурдни времена” в Плевен

0
627
Маргарита Петкова и Добромир Банев

Поетичните титани Маргарита Петкова и Добромир Банев представят нецензурираната версия на своя бестселър “Абсурдни времена” в Плевен. Публиката може да съпреживее поетичния им диалог за любовта във всичките й измерения днес, 14 май, от 17 часа в Артцентър “Плевен” (в Градската градина).

В книгата читателят припознаваме себе си такъв, какъвто се е  чувствал някога, или такъв, каквито мечтае да бъде в компанията на човека до себе си. “Егоизмът често надделява, но мисълта за любимия бързо ни връща на земята. Недоволството е непрестанен спътник, но споделената бутилка вино ни кара да погледнем към утрешния ден с нова надежда. Ревността ни погубва, но остава сигурен начин да заявим своята любов пред света. Скандали и целувки се редуват като дни, в които нищо няма да се повтори или поне не по същия начин.

Животът ни е психодиспансер, където намираме онзи, с когото „по лудост си приличаме“, за да упражним изконното си право да обичаме и да бъдем обичани. И за това никой не може да ни сочи с пръст”, гласи анонсът на четивото.

Поетичният диалог има собствен логичен сюжет, а това провокира поставянето му на сцена с участието на Нона Йотова и Петър Антонов. Едноименният спектакъл обиколи българските градове и продължава да се играе и днес при огромен успех.

В новото допълнено издание на книгата са включени непубликувани досега стихове.

Събитието е част от културната програма на Община Плевен за отбелязване Празника на града – 15 май.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here