Подкрепиха предложението Ивет Горанова, Стойка Кръстева и техните треньори да бъдат удостоени със званието „Печетен гражданин на Плевен“

0
471
Ивет Горанова - Стойка Кръстева

Комисията по Наредба №11 на Общински съвет – Плевен, за удостояване със званието „Почетен гражданин на Община Плевен“ подкрепи предложението за присъждане званието „Почетен гражданин на Община Плевен“ на олимпийските шампионки Ивет Горанова и Стойка Кръстева и на техните треньори Ангел Ленков и Борислав Георгиев. Решението ще бъде внесено за гласуване на предстоящата сесия на Общинския съвет – Плевен.

На свое заседание, свикано на 16.08.2021 г. от председателя на местния парламент и председателстващ Комисията Мартин Митев, членовете й обсъдиха поотделно всяка една от кандидатурите, включени в предложението на кмета на общината Георг Спартански. След дискусия и последвали гласувания предложението и за четиримата номинирани бе прието с отделни становища. Предстои произнасяне на Общинския съвет.  

На Олимпийските игри Токио 2020 два от трите златни медала за България бяха спечелени от спортистки, свързани с Плевен. Ивет Горанова стана олимпийски шампион в дисциплината кумите в категория до 55 кг, Стойка Кръстева спечели олимпийското злато по бокс в категория до 51 кг. Това са първите олимпийски шампиони на България от 2008 г. и първите за Плевен от 2000 г., когато на Олимпийските игри в Сидни Тереза Маринова стана шампионка на троен скок. Зад успеха и на двете олимпийски шампионки стоят и техните треньори Ангел Ленков и Борислав Георгиев.

Комисията по Наредба №11 е в състав: председателят на Общинския съвет, председателите на 10-те постоянни комисии и всички членове на Постоянната комисия по „Култура, вероизповедания и международна дейност” в местния парламент. Писменото предложение за удостояване със званието “Почетен гражданин на Община Плевен” се внася на заседание на Общинския съвет от неговия председател, въз основа на  решение на Комисията по ал.1 и се приема с гласовете на две трети от общия брой на общинските съветници.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here