Под мотото „45 години минало или съвремие“ ще премине инициативата Нощ в музея в Плевен

0
600
Регионален исторически музей - Плевен

Под мотото „45 години минало или съвремие“ ще премине инициативата Нощ в музея в Плевен. Събитието ще е на 22 септември от 19 до 24 часа в Регионалния исторически музей.

Акцент ще е едноименният спектакъл с участието на актрисата Мариета Калъпова, Димо Дешев, който е автор на сценария и режисьор, и Общински хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева. Ще прозвучат познати песни, свързани с годините на комунизма у нас.

Във вечерта ще се включат още Мажоретният състав с ръководител Надя Тодорова и Ученическият гвардейски духов оркестър с диригент Красимир Янкулов при СУ „Иван Вазов“ и ученици от ПГ по туризъм „Алеко Константинов“.

Ще бъдат представени и интересни изложби: „Вчера живяхме така…“ на Регионалния исторически музей – Варна, „45 години народен спорт“ на Регионалния исторически музей – Плевен, и Държавен архив – Плевен, „С Родината в сърцето“ и „Спомен от онова време“. Домакините ще покажат и дарени препарирани екземпляри от РИОСВ – Плевен, както и резултати от теренна работа през 2020 г.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here