Победители от Международния фестивал на китарата „Плевен“ 2019 тръгват на национално турне

0
628
китари

Национално турне с победители от Международния фестивал на китарата „Плевен“ 2019 ще се проведе за 4-ти път в осем български града. Събитието включва общо 10 концерта, в които ще участват Павел Ралев, който спечели категория класическа китара – без възрастови ограничения; Димитър Мирчев – победител в категория до 13 г.; Виктор Василев – първо място в категория до 11 г.; Биляна Лазарова – победител в категория до 15 г. през 2018; Кристияна Стоянова – победител в категория до 15 г. през 2017.

Младите таланти ще се срещнат с публиката във Варна на 21 март, в Бургас – на 22 март, в Сливен – на 23 март, в Силистра – на 24 март, в Русе – на 25 март, в Плевен – два концерт на 26 март, в София – два концерт на 27 март, и в Пловдив – на 28 март.

Павел Ралев е роден в София в семейство на любители музиканти. Започва обучението си по класическа китара при Екатерина Васева – Икономова, а формалното си обучение – при Милена и Валентин Вълчеви в НУМТИ „Добрин Петков“ в Пловдив. Докато учи в Пловдив, той става носител на първи награди от всички национални конкурси в България. След завършването си с диплом за високи музикални постижения продължава следването си в Кралската музикална академия в Лондон, където получава пълна стипендия и учи с проф. Майкъл Люин. В момента Павел следва магистратура при известния китарист и композитор проф. Стивън Гос в университета в Съри. Младият талант е и лицензант на Асоциирания борд на кралските музикални училища.

Павел печели три конкурса в рамките на 12 месеца – Лондонския струнен конкурс (2018), Плевенския китарен конкурс (2019) и този на GuitArt Пловдив (2019), където става артист на Еврострингс за 2019-2020 година. Той е участвал в майсторски класове със знаменити китаристи като Георги Василев, Аниело Дезидерио, Фабио Занон, Дейвид Ръсел, Марчин Дила и други. Освен соловата си дейност, е активен участник на камерната сцена, като свири в китарен квартет с Майкъл Бътън, Емануел Сович и Джакомо Сузани. Участвал е и в две оперни постановки, правейки дебюта си в „Севилския бръснар“ на сцената на Лонгхоуп опера през 2019 г.

На възраст под 30 години, Павел вече има зад гърба си почти десет години преподавателска дейност със стотици ученици на възраст от 2 до 70 години. В момента дели времето си между концерти и преподаване в две гимназии в Лондон. Той свири на китари от Стивън Идън (Stephen Eden).

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here