Плевенският театър започва новия творчески сезон през септември със спектакли за малки и големи

0
389
ДКТ

Плевенският Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ започва новия творчески сезон през месец септември със спектакли за малки и големи. Първата среща на актьорите ще е с най-малките зрители, за които е представлението „Безценното камъче“. То ще е на 23 септември от 18 часа.

Актьорът Ованес Торосян ще представи авторските си спектакли „Аспарух“ и „Harlem shake“. Действието в „Аспарух“ разказва какво се случва със самотния, малък човек в ежедневието на битовата матрица, когато злободневните несгоди го застигат с пълна сила. Как се справяме с проблемите? А дали не бихме полудели?! Къде е Бог? На тези и още много въпроси търси отговор представлението.

Ованес Торосян е автор на текста, а в ролята на Аспарух влиза актьорът Александър Кънев, който през 2019 г. е номиниран за “Аскеер” в категория „Изгряваща звезда“. Представлението ще се играе на 24 септември от 19 часа и не е подходящо за зрители под 14 години.

Авторският моноспектакъл „Harlem shake“ на Ованес Торосян ще се играе на 29 септември 19 часа – отново за зрители над 14 години. Актьорът влиза в 7 образа, създадени и изиграни от самия него. Персонажите са взаимствани от живия живот – всеки ден ги срещаме на улицата, на площадите, в автобусите, квартала или в съседния блок, но всъщност не ги познаваме.

Постановката е изградена от 7 забавни разказа за хора, живеещи в България. За техните възгледи, мечти и принципи, за изгубената духовност, писменост и култура. Плътта на спектакъла е изтъкана от народно творчество без ценности, с крив морал и неизвестна посока. 

На 25 септември от 18 часа за малките зрители са любимите и поучителни истории на „Франклин“, а на 28 септември от 18 – вечната приказка за „Грозното патенце“. Месецът завършва със спектакъла „Човекът от Подолск“, който ще е на 30 септември.

Билетната каса на културния институт отваря на 1 септември.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here