Плевенските таланти Марина и Никола Кацарски спечелиха най-високите отличия от международен конкурс в Бангладеш

0
921
Марина и Никола Кацарски

12-годишните Марина и Никола Кацарски спечелиха най-високите отличия от Международния арт конкурс „Light Of Harmony & Peace“, организиран от Училището по изкуства „Чарумела“ в Бангладеш. Плевенските таланти впечатлиха 16-членното международно жури със своите приложни творби, изработени чрез сухо плъстене на вълна и разкриващи невероятната красота на природата на българската природа. По регламент в конкурса нямаше разделение по възрастови групи, което прави постижението им още по-значимо,.

Артфорумът на училището по изкуства „Чарумела“ в Бангладеш, създател на най-голямата платформа за детско изкуство, привлича всяка година хиляди деца от цял свят. Освен това конкурсът се провежда онлайн, което допълнително улеснява достъпа на желаещите да представят своите творби. Темите тази година „Светлината на хармонията“ и „Мир“, като участниците можеха да се включат с рисунки и приложни творби.

За Марина и Никола Кацарски това е първо престижно отличие от началото на новата учебна 2023/2024 г. в НУИ “П. Пипков” – Плевен, където развиват изявените си художествени таланти. Децата очакват с нетърпение и резултатите от международен конкурс в Индия, както и от Националния конкурс „Защо България?“. Паралелно с това се готвят за участие в още четири артфорума – два международни и два национални.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here