Плевенски ученици спечелиха награди от конкурса за есе „Моята Европа“ по проект ФЛАГ

0
642
ЕС - флаг

Плевенски ученици спечелиха награди от конкурса за есе „Моята Европа“ по проекта „Показване/развяване на флага! 30 години от падането на Стената, обединяване и разширяване на Изток – изграждане бъдещето на Европа с и за гражданите (ФЛАГ)” на Учебна работилница „Европа“.

Второ място в първа възрастова група (12-15 години) спечелиха колективно Анита Янева, Мария Рангелова и Надежда Георгиева от V клас на ОУ „Цветан Спасов“. Втора награда във втора възрастова група (16-22 години) получи Анджелина Наничкова от XI клас на ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“, а Виктория Георгиева от XII клас на НУИ „Панайот Пипков“ получи поощрителна награда в същата възрастова група.

Отличените бяха определени от тричленно жури в състав Пенка Спасова, председател на УС на организатора – сдружение „Учебна работилница Европа”, Иванка Ватева, сътрудник на сдружението, и журналиста Николай Колев. За конкурса бяха получени 23 есета от 12 населени места от цялата страна: Плевен, Ловеч, Пловдив, София, Бургас, Монтана, Лом, Дряново, Стражица, с. Стража – област Търговище, Сандански и Хаджидимово.

Тъй като беше планирана и проведена изцяло онлайн, кризата с коронавируса и обявяването на извънредно положение в България не попречи на успешното приключване на литературната надпревара. Класираните на първо, второ и трето място участници, както и тези с поощрение ще получат ваучери за книги от книжарници „Сиела” на стойност съответно 50, 30, 20 и 10 лева. Заради продължаващите ограничения и невъзможността да се проведе планираното за началото на май масово събитие по проекта, ваучерите ще бъдат изпратени на победителите по пощата заедно с грамота за класирането им.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here