Плевенски таланти: Млад лекар, ученик от НУИ „Панайот Пипков“ и потомствена певица впечатлиха журито на „Гласът на България“

0
1782
Гласът на България

Трима талантливи изпълнители, свързани с Плевен, впечатлиха журито на телевизионния формат „Гласът на България“. Това са д-р Мартин Николов, възпитаник на Медицинския университет в Плевен, Йоан Пиперов, ученик от Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в града, и Елена Кокорска, потомствена певица.

Мартин Николов

Д-р Мартин Николов е на 28 години, от Ловеч. Възпитаник е на Медицински университет – Плевен, специализант и асистент по ревматология. Един от белите ангели на първа линия, работил в Ковид отделение по време на пандемията.

Младият лекар е познат и обичан от студентската и академичната общност с прекрасните си изпълнения по време на Деня на народите (International Day) – традиционен културно-музикален фестивал на Медицинския университет в Плевен.

Д-р Мартин Николов впечатли оценяващите в „Гласът на България“ с изпълнението си на песента “Make It Rain” и се присъедини към отбора на Галена.

Елена Кокорска

Елена Кокорска е на 32 години. Родена е в Плевен и е израснала в семейство на музиканти. Майка й Галя Кокорска е народна певица и преподавателка по народно пеене, а сестра й Кръстина Кокорска, известна с артистичния си псевдоним Криста, е сред най-обичаните и слънчеви млади поп и джазизпълнители в България.

Първите си награди Елена печели още като солист на вокалната формация „Децата на Плевен“ и като фолклорен изпълнител. Тя завършва НУИ „Панайот Пипков“ със специалност ударни инструменти.

От 2007 година изучава поп и джаз пеене в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София, като се проявява и в мюзикъла. Пее в проекти като Erykah Badu Tribute и Stevie Wonder Tribute. Беквокалистка е на Стоян Роянов Я-Я, Мария Илиева, Белослава и Tri O Five. През 2012 година Елена става част от Music Clinic Records и записва първия си сингъл Sometimes.

Елена Кокорска работи като мениджър в банков офис в София. Тя превзе сцената на „Гласът на България“ с прекрасното си изпълнение на песента „I Believe I can Fly“ и избра да продължи в отбора на съгражданина си Любо Киров.

Йоан Пиперов

Йоан Пиперов е на 15 години. Той е ученик в 9-и клас в Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен. Вече 8 години се занимава с класическа китара. Младият талант изненада треньорите в предаването с емоционалното си изпълнение на песента “Blackbird” и се присъедини към отбора на Любо Киров.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here