Плевенската Вокална група „Арлекино“ се класира за участие във фестивала „Детска мелодия на годината“ с песен на Георги Милтиядов

0
803
Вокална група

Плевенската Вокална група „Арлекино“ при читалище „Съгласие 1869“ се класира за участие в IV-я Национален фестивал „Детска мелодия на годината“ с песента „Чиста обич“ по музика на Георги Милтиядов и текст на Теодора Вълева. Художествен ръководител на арлекинчетата е Виолета Боянова, а вокален педагог – Анелия Дечева.

Конкуренцията за участие в престижния форум е между над 50 нови български песни за деца, от които за участие са селектирани 14.

Детската мелодия на годината е ежегоден и единствен национален фестивал за нови български детски песни, има конкурсен характер и се реализира със съфинансиране от Национален фонд „Култура“. Всяко издание на събитието продуцира 14 нови детски песни и видеоклипове, представени от творчески екипи на професионални композитори, поети и музиканти.

Видеоклиповете могат да се гледат постоянно в детската телевизия Е-кидс, в сайта на фестивала и на канала на фестивала в Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCL6TvCQSaoyeQ4mkggvAs2w

Всяко издание приключва с галаконцерт за избор на Песен на годината и издаване на албум с песните.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here