Плевенската китарна школа обра наградите от международен конкурс в Румъния

0
222
китара

Плевенската китарна школа обра наградите от XX-тия Международен онлайн конкурс към Transilvania Guitar Festival, който се провежда в Румъния. Биляна Лазарова грабна първа награда в категорията до 19 години, победител в категорията до 17 години е Станислав Цветанов, а носител на първа награда в същата категория е Калоян Рачков. И тримата млади таланти са възпитаници на НУИ “Панайот Пипков”, а техен преподавател е Николай Михайлов.

В категорията до 15 години победител е Катерина Вачкова със същия преподавател, а носител на първата награда е Мартин Иванов с преподавател Стефанос Димитриу – и двамата талантливи китаристи се развиват в Школата по китара при читалище “Лик” – Плевен.

Във възрастовата група до 13 години победи Виктор Василев с преподавател Николай Михайлов в НУИ “Панайот Пипков”, а четирима талантливи плевенчани се откроиха в групата до 11 години. Първи награди бяха присъдени на Владимира Стойкова и Петър Божинов, а втора награда получи Даная Стойчева – преподавател и на трите деца е Милена Грамова – Михайлова в НУИ “Панайот Пипков”. Камен Къдрийски също е носител на втора награда – той се обучава в Школата по китара при читалище “Лик” при Николай Михайлов.

“Да си победител или носител на призови места означава, че си положил максимум усилия. Да дадеш всичко от себе си е равнозначно на пълна отдаденост! Това са часове и часове труд… Не е лесно, но това прави успехите още по-ценни, а целите – по-близки! Скъпи деца, не спирайте да преследвате вашите цели и мечти!. Това е пътят! А примерът, който давате, е безценен!”, коментира по повод престижните отличия Николай Михайлов.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here