Плевенската филхармония се включва с два концерт в Международния фестивал на музиката и изкуствата Jam on the river в с. Дебнево

0
767
Вероника Тодорова и Веско Ешкенази
Вероника Тодорова, Веско Ешкенази и Плевенската филхармония

Плевенската филхармония ще се включи с два концерт в третото издание на Международния фестивал на музиката и изкуствата „Jam on the river”, който ще се проведе на 4 и 5 автуст в с. Дебнево. На сцената ще излязат забележителни музиканти от близо и далеч. Край магичната река Видима, на фона на прекрасния Троянски Балкан, ще се сбъднат музикални събития, които не са за изпускане. 

Събитието се случва за поредна година по идея на виртуозната акордеонистка и педагог Вероника Тодорова, която е основен организатор и изпълнител. Културният форум, превърнал се вече в емблематичен за с. Дебнево, се реализира с подкрепата на Община Троян и много спомоществователи.

Фестивалът ще бъде открит утре, 4 август, в 18 ч. Ще се изявят “Вероника Тодорова трио”, Ejo ethno djazz – Сърбия, а Плевенската филхармония ще предложи на публиката музикалния проект “Класика и традиция” със солисти певицата Нина Николина и перкусиониста Калин Вельов. Участват още Мартин Ташев – тромпет, Таня Първанова – вокал, и Ясен Велчев – клавишни. Диригент ще е маестро Георги Милтиядов.

Своите звездни мигове във вихъра на българските народни танци ще преживеят децата от Танцова формация “Габриела Маринова” с ръководител Севин Михайлов.

На 5 август програмата продължава с пианиста Минко Ламбов и музикантите Anabella – вокал, Венцислав Благоев – тромпет, Ивайло Звездомиров – бас, Цветан Георгиев – брабани, и Цветан Недялков – китара, обединени в Point of view project

На сцената излиза и друга интересна музикална формация – Jam band 2023, в състав Вероника Тодорова – акордеон, Кристофър Херман – виолончело, Минко Ламбов – пиано, Anabella – вокал, Венцислав Благоев – тромпет, Ивайло Звездомиров – тромпет, Цветан Георгиев – барабани, и Цветан Недялков.

Модерен балет ще представи Детска танцова формация “Габриела Маринова” с ръководител Ханде Коджахасанова.

Честта да закрие фестивала се пада на Плевенската филхармония с концерта “В света на музиката” със солисти виртуозните Веско Ешкенази – цигулка, и Вероника Тодорова – акордеон. Диригент ще е маестро Георги Милтиядов.

Началният час на музикалните събития е 18 ч.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here