Плевенската филхармония представя юбилеен концерт с авторска музика на проф. д-р на изк. Филип Павлов 

0
207
Проф. Филип Павлов - Плевенска филхармония - Концерт

Плевенската филхармония представя юбилеен концерт с авторска музика на проф. д-р на изк. Филип Павлов. Събитието ще е на 12 април, от 19 часа, в зала “Катя Попова” в Плевен. Поводът за проявата е 75-тата годишнина на именития български композитор, пианист и преподавател.

В програмата са включени негови произведения, а солисти ще са Мартин Павлов – флейта, Атанас Кръстев – виолончело, и Вълчан Вълчанов – обой. Диригент ще е Христо Павлов.

Проф. д-р на изк. Филип Павлов завършва Българската държавна консерватоия (дн. ДМА “Панчо Владигеров”) с пиано при проф. М. Петкова и композиция при проф. Александър Райчев (1974 г.). Специализира в Париж и участва в международен конкурс по композиция в Амстердам. Активно концертира като пианист в солови, оркестрови и камерно-ансамблови изяви. Изнася над 1000 концерта в страната и чужбина.

Има записи като солист и камерен изпълнител в БНР, БНТ и за чуждестранни фирми. Работи като преподавател в ДМА. От 1998 г. е професор в ЮЗУ “Н. Рилски” – Благоевград. Носител е на награди от конкурсите “Св. Обретенов” за камерна музика в Белград, клавирния конкурс “Синегалия” в Италия, конкурс за композиция “Валентино Буки” в Рим и др.

Проф. д-р на изк. Филип Павлов е автор на симфонична и камерна музика, хорови песни, мюзикъли, оратории, кантати и вокални цикли, театрална музика, детски песни, много от които са включени в учебници по музика, нотни издания и др. Хоровите и камерните му произведения са изпълнявани многократно на фестивали, композиторски срещи и други форуми, в концертни програми в чужбина.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here