Плевенската Артшкола „Колорит“ спечели най-високите отличия от Международния конкурс „Евора 2021“ в Португалия

0
522

Плевенската Артшкола „Колорит“ спечели най-високите отличия от Международния конкурс „Евора 2021“ в Португалия. Ръководителят Майя Ананиева и школата получиха Специалната награда „Участие в 22-та среща на младежкото изкуство в град Евора – Португалия“, която ще се проведе от 10 до 17 октомври 2021 година. Това отличие се присъжда на 10-те най-добри школи в международната надпревара, в която се включиха участници от цял свят. Плевенските таланти ще имат възможност да участват международен пленер и много културни прояви и събития.

Темата, по която рисуваха всички тази година, беше „Залези“. С най-високото отличие на конкурса – „Златен медал“, е удостоена седемнадесетгодишната Елена Стоянова за двете си живописни творби „Романтични залези“. Сребърен медал е присъден на Виктория Иванова – 16 г., за произведението й „Залез в платната“ и на Никола Ангелов – 16 г., за рисунките му „Огнен залез“ и „Залез в Евора“. 15 деца от школа „Колорит“ са удостоени с Почетни награди.

Артшкола „Колорит“ за пореден 22-ри път спечели най-високите отличия на международния артфорум в Португалия, като е участвала във всички международни пленери, провели се в града–музей Евора.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here