Плевенчанката Мария Дамянова донесе два златни медала за България от Международно състезание по танци в Будапеща

0
116
Мария Дамянова

Плевенчанката Мария Дамянова донесе два златни медала за България от Международно състезание по танци, което се състоя в Будапеща, Унгария, на 23 март 2024 г. Мария завоюва престижните първи места и в двете категории – Street Jazz/MTV и Open. Тя участва в състезанието по покана на организаторите и е единствената представителка на страната ни.

“Имах възможността да се състезавам с много талантливи танцьори от Италия, Франция, Унгария, Чехия, Босна и Херцеговина, Македония, Румъния и др. държави. Журито беше международно, съставено от висококвалифицирани професионални танцьори”, разказа за “Духът на Плевен” 18-годишната ученичка в ДФСГ “Интелект”.

Голямата страст на Мария Дамянова са корейските поп танци (К-поп), на които се посвещава през последните години. Любопитно е, че тя се готви за изявите си на национални и международни сцени абсолютно сама – няма нито треньор, нито клуб, който да я представя на подобни форуми. Също така е автор на хореографиите си.

Чаровната девойка вече има много престижни отличия в колекцията си, което я окрилява да продължава още по-смело по избрания път.

Плевенчанката е впечатлена от К-поп стила от 2018 г., но по-сериозно започва да се занимава през 2021 година. Участва в много международни състезания, като особено се гордее с първата си награда от European Grand Dance Cup Grand Finals 2021. Носител е и на първа награда от престижния World International Dance Open FINALE 2023, който се проведе в Загреб, Хърватия, от 4 до 7 май 2023 г., както и на първа награда от третия Международен конкурс за вокално и танцово изкуство “Бъди звезда” 2023 – Варна.

“Харесват ми хубавата музика и артистичността на корейските групи, тяхното сценично поведение, талант, външен вид и, разбира се, хореографии”, допълни Мария Дамянова, за която танците са езикът на любовта. Убедена е, че всеки може да танцува, без значение от възраст, раса, националност, пол и т.н. 

За победите, състезанията и танците въобще талантливата Мария Дамянова публикува информация в профилите си в Instagram и Facebook.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here