Плевенчанката Георгия Павлова е сред отличените с приза Музикално събитие „Вечната музика“ в категория „Джаз“

0
800
Георгия Павлова

Плевенчанката Георгия Павлова е сред отличените с приза Музикално събитие „Вечната музика“ в категория „Джаз“. Признанието е за месец октомври и дойде след гласуване в сайта на БНТ.

Зрителите на предаването за класика и джаз „Вечната музика“ по БНТ 1 посочиха за свой фаворит проекта „Приказки за джаза“ – рагтайм и суинг с участието на Велека Цанкова и Джорджия Павлова – вокал, Михаил Йосифов – тромпет, Ангел Заберски – пиано, Борис Таслев – бас, и Борислав Петров – барабани. Режисьор на събитието е Васил Къркеланов.

Победител в категория „Класика“ е Европейският музикален фестивал „Кино и класика“ с участието на оркестъра на Класик ФМ, диригента Максим Ешкенази, цигуларката Мила Георгиева и пианиста Георги Черкин.  

Двете отличени събития за месец октомври ще участват в годишната класация Музикално събитие на годината „Вечната музика“ 2020.

Телевизионното предаване „Вечната музика” популяризира двата основни музикални жанра сред широк кръг зрители и особено сред младото поколение. Ключ към тази задача са атрактивно поднесените рубрики, непринудените разговори с гостите, както и отразяването на най-интересните музикални събития. Аудиторията е въведена от самите композитори и изпълнители в творческата им лаборатория, запознава се с различните инструменти и тяхното приложение в класиката и джаза. Водещ и автор на предаването е оперетният певец Марио Николов.

Георгия Павлова
Георгия Павлова

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here