Плевенчанката Елизабет Захариева е лауреат на Голямата награда “Успелите деца на България” 2021

0
398
Елизабет Захариева
Елизабет Захариева, снимка: Фондация "Димитър Бербатов"

Елизабет Захариева е лауреат на Голямата награда “Успелите деца на България” 2021, която фондация “Димитър Бербатов” присъжда за 14-ти път на изявени млади таланти, чието развитие подпомага. Талантливата млада певица е отличена в категория “Изкуство” ІХ-ХІІ клас.

За 15-годишната плевенчанка 2021 година е изключително успешна, изпълнена с огромни предизвикателства и големи победи. Тя продължава яркото си музикално развитие с помощта на своя вокален педагог Доротея Люцканова и стъпва на мечтани звездни сцени.

От участие в 26 международни конкурса през годината, Елизабет печели 34 призови отличия, сред които 10 Гран при, 7 награди над първата за всички възрасти, 13 първи места, 3 втори и 1 трето. С поп, джаз или народно пеене се включва присъствено на конкурси в Турция, Беларус, Казахстан, Русия и Молдова, както и в множество онлайн фестивали. Най-ценна за нея е втората награда от XXX Meждународен детски музикален конкурс “Славянски базар” в Беларус, където представя България. Конкурсът е с многогодишна традиция и се е утвърдил като един от най-престижните в света.

На сцената Елизабет демонстрира завидни за своите години вокална техника, диапазон на гласа и покоряващо сценично присъствие, за които получава мотивиращи отзиви от авторитетни и утвърдени специалисти в областта на музиката.

Младата певица е заредена с огромен хъс и безгранично желание за развитие и надграждане на уменията и знанията си, затова тя приема като голяма възможност, инвестиция в себе си и стъпка напред всеки урок. Всеки проведен мастър клас я насочва в правилната посока и я прави по-уверена от наученото, припомнят от Фондация „Димитър Бербатов“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here