IX-та Национална конференция “Достъп на младите хора до култура: Ролята на младежките състави“ ще се състои Бургас

0
264
Национална конференция за култура

IX-та Национална конференция “Достъп на младите хора до култура: Ролята на младежките състави“ ще се състои на 12 и 13 август 2022 в гр. Бургас. Организатори на форума са Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт.

Събитието се провежда по случай 12 август 2022, обявен от ООН за Международен ден на младежта, и неговата основна цел е да насърчи националноотговорен диалог между всички в областта на културата за създаване на благоприятна, насърчаваща и подкрепяща среда за приобщаването на младите хора към култура в България.

На 12 август 2022 (петък), от 18.30 ч., в Зала 2 на Експозиционния център „Флора“ в Бургас ще бъдат връчени националните награди „ПроКултура‘2022“ за принос към разширяването на достъпа на младите хора до култура, които този път ще обхванат инициативи и проекти. Събитието ще е в рамките на фестивала „С книга на плажа“. 

Проучванията на организаторите на форума открояват ключовата роля на младежките състави – в училищата, читалищата и културните институти – за разширяване на достъпа до култура на младите хора.

Желаещите да участват в конференцията е необходимо да го потвърдят до 8 август 2022 г. на: https://youth.bg/registration/2022-достъп-до-култура.

При интерес за участие с презентация е необходимо да се посочи и темата при попълване на регистрационната форма. Презентациите се изпращат на електронна поща: dostap@barok.bg.

В същия срок се изпращат и попълнени заявления за номинации в категориите за годишните награди „ПроКултура“ 2022.

Сред лекторите на конференцията е и Даниела Димитрова, изпълнителен директор на СПОФ „Читалища“ – най-голямата нестопанска организация на територията на Плевенска област, която работи за развитието на гражданското общество чрез читалищата.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here