Плевенчанинът STANI и бургазлийката Verry зарадваха феновете си със слънчевия летен хит „Reggaeton да зазвучи“

0
767
STANI и Verry
STANI

Българският продуцент STANI, който е родом от Плевен, и певицата от Бургас Verry зарадваха феновете си с най-новото си лятно парче „Reggaeton да зазвучи“. За младата изпълнителка това е дебют на българска сцена, а песента вече се радва на голям интерес и има всички шансове да се превърне в един от хитовете на сезона.  

STANI и Verry се запознават в България, след като и двамата са живели в чужбина дълго време. Благодарение на любовта си към музиката намират много бързо общ език и започват да работят заедно по различни проекти. „Reggaeton да зазвучи“ е първата им съвместна дейност, която продължава няколко месеца. „През април планирахме да заснемем много свежо лятно видео към парчето в Гърция. За съжаление, заради обявеното извънредно положение, плановете ни се промениха. Решихме да зарадваме българската публика с официално лирик видео, с което да й подарим хубава емоция“, споделят изпълнителите. „Reggaeton да зазвучи“ е по музика и текст на Verry и аранжимент на STANI, а режисьор на лирик видеото е Reezy Rane.

Verry

STANI е музикален продуцент на електронна денс музика, като от няколко месеца активно работи в България и търси млади таланти. През 2014 г. представя в България проекта „Rhythm Makes You Higher“ заедно с Irene Tera, който не предизвиква интереса на родните телевизии и радиа, но е излъчван с голям успех в Дания. Във видеото на „Rhythm Makes You Higher“ участват ТВ водещата Константина Живова, балет „NOVA“, 120 бели плъха, 30 змии и 20 гигантски тарантули, а режисьор е Мартин Макариев. С него STANI участва в Copenhagen World Music Festival, който е най-големият фестивал за музика в Копенхаген.

През 2018 г. представя официалния саундрак към филма „Привличане“, който е сред най-гледаните филми в България. За създаването на саундтрака плевенчанинът „привлича“ американската певица, трикратна носителка на Грами – Тифани Фред (Tiffany Fred), а година по-късно – през ноември 2019 година, пуска официалния саундтрак към филма „Диви и щастливи“ с участието на Яна Маринова, Александър Сано, Луиза Григорова – Макариев, Койна Русева, Асен Блатечки, Калин Врачански, Дария Симеонова, Явор Бахаров. Режисьор отново е Мартин Макариев.

Официалното видео на „Reggaeton да зазвучи“ може да видите тук: https://youtu.be/vDA5ZmS1RDM

Повече за STANI:

Станислав Милчев Вълев, известен като STANI, е музикален продуцент на електронна денс музика. Роден е в Плевен, където остава до 2000-та година, след което се мести в София. Открива любовта си към музиката на 10 години, когато получава като подарък стара звукова система. Неговата страст го провокира да инвестира първите си джобни пари, а по-късно и печалбите си, за да си купи най-новите песни и да подобри уменията си като DJ и продуцент.

Музиката се оказва повече от страст за STANI. Именно тя е магията, която го връща към живота, след като през 2007 г. претърпява тежка катастрофа, след която се възстановява в продължение на една година. С помощта на музиката STANI успява да се пребори за живота си, да преосмисли житейския си път и да се амбицира да предаде магията й на колкото се може повече хора.

Живее в Копенхаген от август 2010 година, където има собствено музикално студио. Завършва две училища – за звуков инженер и продуцент в Дания, кандидат е и за Музикалната консерватория на Копенхаген, специалност звукорежисура. Миналата година решава да се върне в България и да се установи в Пловдив, където продължава да развива интензивна музикална дейност.

Още информация за него и дейността му можете да откриете в официалния му сайт http://stanimusic.com/, както и в официалната му Фейсбук страница: https://www.facebook.com/StaniMusic

Повече за Verry:

Вероника Николова Кирова е родена в град Бургас на 27 декември 1992 г. Първият й допир с музиката е на 5-годишна възраст, когато вокална педагожка я подготвя за конкурса „Сезони“ в Бургас. Майка й вижда потенциала в нея и я записва в детския хор „Милка Стоева“, където започва да се занимава сериозно с пеене и солфеж. Там остава от 6 до 18-годишна. Първата й голяма изява е в ежегоден конкурс за детска песен, в който участват композитори от цялата страна. Тогава се появява в телевизионния ефир, а през следващите години участва в много български и международни конкурси.

16-годишна, Вероника участва в музикалния формат Music Idol 3, където стига напред в класирането. Приета е да изучава музика в Лондон, но не успява да замине и това е много тежък период за нея, защото не може да реализира своята най-голяма мечта. През 2014 година започва летен семестър във Виенския университет със специалност музикология. Там се запознава с цигулар, китарист и пианист, с когото създават своя банда и пишат 3 авторски парчета.

През 2016 година получава официална покана от българската рок група „Метро бенд“ да работи с тях в Южна Корея. Пее заедно с тях в продължение на няколко месеца, след което се връща в България, за да сбъдне мечтата си – да бъде самостоятелен артист. Тогава се запознава с продуцента STANI, с когото започват да работят по различни проекти. Официалната й страница е: https://www.facebook.com/Verrymusic/

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here