Плевенчанинът Павлин Методиев изрисува трафопост с призив да пазим пчелите

0
1239
графит с пчела

Плевенчанинът Павлин Методиев изрисува трафопост с призив да пазим пчелите. ЧЕЗ Разпределение България предостави пространството на художника с артистичен псевдоним PavArt, тъй като каузата е стойностна, поясняват от електроразпределителното дружество. Творецът от своя страна благодари за предоставената възможност да материализира творчeското си намерение.

Красивата творба, намираща се до Вегетарианския ресторант „Хуммус Хаус“ на бул. „Христо Ботев“ в града, озарява пространството и привлича заинтригуваните погледи на все повече минувачите. Собствениците на заведението подкрепят начинанието и го финансират изцяло, тъй като споделят идеята. Посланието на художника е да се замислим за опазването на околната среда и спасяването на пчелите. Той се надява графитът му не само да предизвиква позитивно настроение у минувачите, но и да ги провокира да научат повече по темата.

Близо 90% от дивите цъфтящи растителни видове в света зависят от опрашването на пчелите, заедно с повече от 75% от хранителните култури и 35% от световната земеделска земя. За последните 15 години близо 40% от пчелите са изчезнали и популацията им все повече намалява. През 2017 г. ООН  определи  20 май за световен ден на пчелите, с призив да се повиши осведомеността за значението им, заплахите, с които се сблъскват, и техния принос за устойчиво развитие.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here