Детския музикален спектакъл „Който учи, ще сполучи“ представят школите при читалище „Съгласие 1869“

0
549
Вокална група
Вокална група "Арлекино", снимка: архив "Духът на Плевен"

Детския музикален спектакъл „Който учи, ще сполучи“ ще представят школите при читалище „Съгласие 1869“ в Плевен на 17 май. Началото е от 19 часа в зала „Емил Димитров“ при спазване на епидемичните мерки. Входът е свободен, но местата са ограничени.

С песни и танци спектакълът разказва за всички аспекти от училищния живот. На сцената ще се изявят всички участниците в трите състава на читалището: Вокална група „Арлекино“ с ръководители Виолета Боянова и Анелия Дечева, Балетна школа с ръководител Маня Николова и Фолклорен ансамбъл „Мизия“ с ръководители Биляна Денева и Михаил Денев. Подбрани са български песни с училищна тематика, като специално за събитието е записана песента „Буквите“ по музика и аранжимент на Георги Милтиядов и текст на Саня Табакова, с която ще завърши концертът.

Весели детски истории ще припомнят за приятните моменти от училищния живот, от които децата бяха лишени по време на дистанционното обучение, както и за нетърпението им отново да преживеят тези емоции.

Концертът също така е благодарност и поклон към учителите. Той ще бъде заснет на видео, ще достигне до възможно най-многобройна аудиотория и е посветен на Деня на българските просвета, култура и писменост – 24 май.

Спектакълът се реализира по проект, финансиран по Раздел III на Културния календар на Община Плевен

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here