Плевен се включва в благотворителното бягане “Светулки RUN” в подкрепа на Фондация „Четири лапи“

0
580
Кайлъка

Плевен се включва в благотворителното бягане “Светулки RUN”, което ще се състои на 3 октомври, от 19:00 ч., в парк “Кайлъка”. Спортното събитие се провежда вече 6 години от Софийския планински клуб в Борисовата градина в София, като до този момент са събрани и дарени над 30 000 лв. в подкрепа на Фондация „Очи на четири лапи“. Тази година в инициативата за първи път ще се включи и Плевен. Благотворителната проява набира средства за обучение но кучета-водачи за хора с увреждания. Сумата тази година ще бъде използвана за възпитанието, грижата и отглеждането на бебета кучета водачи, които след преминато обучение ще се превърнат в „очите“ на своите стопани.

Регистрацията за участие в събитието в Плевен и дарението в размер на 10 лв. или повече е в интервала 19:00-19:50 ч. – на място. Бягането по маркирано трасе от Моста на парк “Кайлъка” до тенис кортовете и обратно е от 20:00 до 20:45 ч., след което до 21:30 ч. организаторите от Спортен клуб „Олимпиец“ са предвидили свободна програма и възможност за запознаване с каузата на хората със зрителни увреждания.

“Можете да сформирате също и фирмен отбор. Предлагаме да заплатите обща сума за участие според броя на служителите, които биха искали да се включат в инициативата. В този случай можем да издадем сертификат или договор за дарение на фирмата”, уточняват организаторите.

Препоръчително е всички участници да бъдат с челници или друга светлина, за да се ориентират в тъмното. Проявата не е със състезателен характер, затова няма да има времеизмерване, официално класиране и награждаване с медали. Въпреки това всеки е свободен да даде своя максимум и да се състезава със себе си и останалите бегачи, уточняват за събитието инициаторите му.

Желаещите да участват като доброволци, могат да се свържат с Волейболен клуб “Олимпиец”: 089 540 8011.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here