Плевен приветства медалистите от Световното първенство по карате в Япония Тихомир Тодоров и Милена Кирниколова

0
239
Милена Кирниколова и Тихомир Тодоров

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов и председателят на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански поздравиха медалистите от 16-ото Световно първенство по карате на Световната Шотокан карате-до организация – W. S. K. F., Тихомир Тодоров и Милена Кирниколова. Те бяха посрещнати днес от общинското ръководство и представители на медиите и разказаха за успеха, постигнат на Световното в Токио, Япония.

Световното първенство по карате се състоя в японската столица Токио, от 13 до 18 ноември, в зала „Токио Будокан“, а в него участваха представители на 41 държави. При тази сериозна конкуренция сенсей Милена Кирниколова завоюва бронз при ветераните до 49 години, а Тихомир Тодоров е със златно отличие и е световен шампион при 16-17-годишните юноши в дисциплината „кумите шобу ипон“. И двамата са представители на плевенския Карате клуб „Спартак 14“, а Милена Кирниколова е и един от инструкторите в клуба. От кмета на Общината и от председателя на Общинския съвет те получиха поздравителни адреси и цветя.

„С огромна радост и гордост Ви поздравявам за завоюваната Световна титла и постигнатите успехи. Благодаря Ви за труда и упоритостта, които полагате, за да защитавате достойно честта на българската спортна школа. Бъдете все така смели и последователни по пътя към нови върхове в спорта“, обърна се към медалистите от Токио д-р Валентин Христов.

„Вашият триумф на спортен форум от такъв висок ранг предизвиква изключителна гордост и вълнение у всички любители на спорта! От сърце Ви пожелавам да продължавате все така достойно да представяте себе си, родния ни град и Родината ни“, се казва в поздравлението и от доц. Иван Малкодански.

„Благодаря за уважението към нашите успехи от страна на местната управа. За това Световно първенство се подготвяме с години. Постиженията на състезателите ни са плод на дълги години усърден труд. Неповторимо усещане и голяма мотивация е да завоюваш отличие в родината на каратето – Япония. За нас беше чест да представяме страната ни на форум от такъм висок ранг“, сподели сенсей Милена Кирниколова. Тя отбеляза, че световната шампионска титла за Тихомир е най-високият връх в неговата кариера до момента и се надява това да е само началото за 16-годишния състезател. На полуфинала и финала той е отстранил двама състезатели от Япония.

“Трудът и усилената подготовка са малка част от целия процес при подготовка за едно такова състезание. Срещите не бяха толкова трудни за мен, защото бях добре подготвен. Продължавам да гледам напред – към състезанията при мъжете и следващото участие в Япония“, сподели Тихомир Тодоров. Той е ученик в Спортното училище „Георги Бенковски“ в Плевен.

Освен медалите в индивидуалните участия, плевенският Карате клуб „Спартак 14“ спечели и бронз в отборната надпревара в състав Ивайло Боев, Мирела Йолова и Тихомир Тодоров. Представителите на клуба участваха и в технически семинар и курс за инструктори и съдии на световната организация, воден от главния инструктор сенсей Касуя. На изпита за майсторски технически степени – дан, черен пояс, Тихомир Тодоров защити успешно първи дан.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here