Плевен отбелязва Международния ден за борба с наркоманиите и наркотрафика с концерт на групата „Revolutions Per Minute”

0
384
„Revolutions Per Minute”

Плевен отбелязва Международния ден за борба с наркоманиите и наркотрафика – 26 юни, с концерт на групата „Revolutions Per Minute”. Събитието ще се проведе на 25 юни, петък, от 20.30 ч. на Оркестрината в Градската градина. Организатори са Община Плевен и Общинският съвет по наркотични вещества – Плевен. Тази година денят, в който всички хора по света изразяват своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията, е под мотото “Share Facts On Drugs, Save Lives”.

RPM (Revolutions Per Minute) са Георги Кирицов (бас), Ивайло Първанов (барабани), Иво Гълъбов (китари) и Недко Гешев (вокали) – четирима талантливи музиканти, но и активни млади хора, дългогодишни доброволци в граждански, здравни и образователни проекти на НПО. Напук на всичко момчетата са се заели с нелеката задача да докажат, че да твориш и правиш музика у нас е съвсем лесно и възможно, когато си готов да бъдеш напълно отдаден и да работиш с желание. От своето начало групата бързо успява да направи първите си стъпки и участия, след които стават все по-разпознаваеми като новосформирала се банда.

Групата е създадена през 2016 г, а дебютът им пред публика е в края на декември, същата година. През юли следващата година участват на „Street Art Festival“ в родния Плевен. „Taking You Down“ е първата им авторска песен, записана през есента на 2017 г. Към парчето заснемат и видеоклип. През септември 2018 г. участват на фестивала „Силата на рока“ и печелят първото място в конкурсната програма. В края на годината заедно с „Антифриз“ гостуват в Испания. В края на май 2019 г. RPM пускат нов сингъл, а две седмици по-късно участват на фестивала „Шумен рок“. В края на годината излиза дебютният албум на групата, озаглавен „Mother Lode“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here