Писателят, журналист и пътешественик Иван Митев представя творчеството си в Плевен

0
77
ХГ "Светлин Русев"
ХГ Дарение "Колекция Светлин Русев"

Писателят, журналист и пътешественик Иван Митев ще представи творчеството си в Плевен. Литературната среща е днес, 23 април, от 17 ч., в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“. Специално участие ще има бардът Красимир Кунчев. Организатор на проявата е Творческо обединение „Зора“.

Иван Енчев е от Хасково и е автор на повече от 25 книги с поезия, белетристика и публицистика. Носител е на престижни национални награди и отличия за творческите си постижения. Литературната критика го нарича добър познавач на човешката душевност с честно и отговорно отношение към словото.

Изследовател е на откритата от него Орловска палеолитна култура, популяризирана в книгата „Биография на човечеството” – 2020 г. Заедно със съпругата си Гергана Митева е създател на тритомна енциклопедия за минералите „Минералотерапия с енциклопедия на лечебните минерали А-Я” – 2007 г., „100% здраве с вода и кристали” – 2011 г., и „Как да си помогнем с кристали” – 2018 г.

Член е на Съюза на българските писатели. Носител е на националната награда „Александър Паскалев” за цялостен принос в литературата и изкуството, на „Доктор хонорис кауза” на в. „Пловдивски университет” и на наградата „Дъбът на Пенчо”, учредена от проф. Светлозар Игов.

Участвал е в семинари по източна медицина и философия в Китай и Тайланд. Изучавал е културата на маите в Мексико. Участник е в десетки международни форуми по минералогия в Германия, Италия, Франция и др. 

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here